You are here

Nyílt nap a győri Széchenyi István Egyetemen 2012. január 10-én

Nyílt nap a győri Széchenyi István Egyetemen. 2012. január 10-én, kedden a győri Széchenyi István Egyetem Nyitott Kapuk rendezvényre várja a térség végzős középiskolásait, a továbbtanulást választó fiatalokat. „Ezen a napon az egyetem egy kicsit megváltozik, az aulát megtöltik az érdeklődő, kérdező fiatalok, s a résztvevők betekinthetnek az egyetemi életbe” – mondta el Májer Eszter Petra, a rendezvény főszervezője, az Egyetemi Hallgatói Önkormányzat elnöke.

Az új aulában felállított standoknál 8 órától 14 óráig az Egyetem hallgatói és oktatói tájékoztatják a látogatókat, s adnak széles körű felvilágosítást a tanulmányokról, annak költségeiről, az oktatásról, az egyetemi életről, a megpályázható bel- és külföldi ösztöndíjakról, a hallgatói rendezvényekről.

A nyitott kapuk jelentkezést segítő tájékoztató program évről-évre színesebb. A részletes szaktájékoztatók során az érdeklődők megismerhetik a felvételi követelményeket, a képzés folyamatát, a diploma megszerzése utáni elhelyezkedési lehetőségeket. A nap programját széchenyis professzorok előadásai is színesítik. A mérnöki, informatikai, műszaki pedagógiai képzések iránt érdeklődőknek a nyílt nap szakmai látványossága lesz a laborlátogatás, melynek során eddig kevésbé ismert technikai folyamatokba is betekintést nyerhetnek. A campus séta során az Egyetem épületeit tekinthetik meg az érdeklődők. A nyitott kapuk standjainál a látogatók pecséteket gyűjthetnek, amelyeket egyetemi ajándéktárgyakra válthatnak.

„Sok szeretettel várunk minden érdeklődőt, hiszen Győrben tanulni jó!” - fogalmazta meg Májer Eszter Petra, aki Szombathelyről, a Kanizsai Dorottya Gimnáziumból jött tanulni az egyetem építőmérnöki szakára. (gyor.hu)