You are here

Mégsem Günyűn lesz az Audi logisztikai parkja?

Mégsem Günyűn lesz az Audi logisztikai parkja? Győr megint bejelentkezett az Audi logisztikai parkjára. Gönyűvel viaskodik.

Győr városa elkötelezett amellett, hogy az Audi beszállítói parkja a város határain belül valósuljon meg – áll Borkai Zsolt (Fidesz-KDNP) polgármester csütörtöki közleményében. Győr - ahogy eddig, úgy a jövőben is – mindent elkövet azért, hogy a szigorú jogszabályi keretek betartása mellett versenyképes feltételeket biztosítson a beszállítói park számára – írja a városvezető. Előzőleg a közeli Gönyű már ténykáént könyvetéle el, hogy ott lesz a fontos ipari ingatlan. Főleg azután, hogy a győri városvezetésben inkább a városi parkolók építését támogatták a park helyett.

Thomas Faustmann, a társaság ügyvezetésének elnöke a múlt héten azt közölte: egyelőre nem született döntés arról, hol épül fel a logisztikai park, de "Gönyű esélyei nagyon jók" ebben a versenyben. A terület a magyar állam tulajdonában van, közúti és vasúti csatlakozással is rendelkezik, noha kérdéses, hogy ez utóbbit mennyire tudná kihasználni az Audi.

A kormány minden feltételt biztosít ahhoz, hogy az Audi logisztikai parkja a gönyűi kikötőben épüljön fel. Olyan piaci környezetet teremtünk Gönyűn, amely versenyképessé teszi a kikötőt" - mondta február végén Becsey Zsolt, a miniszterelnök külgazdasági megbízottja, aki az Audival kapcsolatos tárgyalások koordinátori feladatait is megkapta. Borkai Zsolt hozzáteszi: Győr önkormányzatának részéről nem kérdés, hogy az egymás iránti bizalom, valamint elkötelezettség a jövőben is fennáll. Ez pedig minden bizonnyal jó alapja a felelős döntéseknek, amelyek az elkövetkezendő időszakban tovább erősítik az egymás irányába vállalt kötelezettségek teljesítését. (Forrás: IngatlanHírek.hu)