You are here

Közel egymilliárdos fejlesztésbe kezd a robotrendszereket gyártó győri cég

Közel egymilliárdos fejlesztésbe kezd a robotrendszereket gyártó győri cég. Az Igm Robotrendszerek Kft. 855,5 millió forintos beruházást hajt végre Győrött európai uniós támogatással. Az infrastrukturális és technológiai fejlesztéshez 164,4 millió forint támogatást nyert el a hegesztőrobotokat gyártó vállalat az Új Széchenyi Terv Gazdasági Operatív Programja keretében - mondta Fenyősi Béla ügyvezető az MTI-nek szerdán.

Az osztrák tulajdonban lévő társaság automatizált robotrendszereket állít elő, amelyeket ív-, elektronsugaras- és lézerhegesztésnél, továbbá lézervágásnál és anyagmozgatásnál használják. - ismertette a cégvezető. Tájékoztatása szerint a tavaly 7,3 milliárd forint árbevételt elért győri vállalat piacképes, az egyedi igényeket is kielégítő termékeivel a hazai és nemzetközi piacon stabil pozíciót vívott ki magának.

A növekvő rendelésállomány indokolja a kapacitásbővítő fejlesztést, amelynek keretében közel 1600 négyzetméterrel növelik a meglévő üzemépületet a győri ipari parkban.

Emellett a robotrendszerek gyártásához szükséges gépeket, egyebek között Japánból egy komplett megmunkáló központot is beszereznek.
A Győrött készült termékeket a földmunkagép- és a teherautó- gyártók, a hajóépítő és a vasúti szerelvénygyártó cégek használják. A gyártmányok csaknem teljes egészében a külpiacokon, Európán kívül Indiában, Kínában és az Egyesült Államokban találnak gazdára. A tervek szerint ez év végéig befejezik a fejlesztést, amellyel legalább tíz új munkahelyet teremtenek a 127 dolgozót foglalkoztató társaságnál. (MTI)