You are here

Győr üzemeltetheti tovább a Bartók Béla Művelődési Központot

Győr üzemeltetheti tovább a Bartók Béla Művelődési Központot. Most már biztos, a győri önkormányzat lesz az üzemeltetője a Bartók Béla Megyei Művelődési Központnak.

Az épület a napokban került a megyei ingatlanokkal együtt az állam tulajdonába, de a tervek szerint márciustól már tovább is száll a városra. A megyei kormánymegbízott Híradónknak azt mondta, a központ a lehető legjobb kezekbe kerül. Információnk szerint a bábszínház, a színház és a balett is igényt tartana a városi kézbe kerülő ingatlanra, ezt egyelőre hivatalosan még senki sem erősítette meg.

A központ, most még az állam tulajdonában. De nem sokáig marad így. A Bartók ugyanis hamarosan Győré lesz. Borkai Zsolt polgármester már korábban jelezte, szívesen átvennék a házat, pénteken pedig a kormányhivatal vezetője is megerősítette, március végéig újra tulajdonost válthat a művelődési központ.

Persze a házat élettel is meg kell majd tölteni. Ez a feladat pedig az új üzemeltetőre vár tavasztól. Információnk szerint a bábszínház, a színház és a balett is igényt tartana a Bartókra, ezeket az értesüléseinket hivatalosan azonban egyelőre senki sem erősítette meg. (Revita TV)