You are here

Fábry az m1 képernyőjére tér vissza showműsorával

Fábry az m1 képernyőjére tér vissza showműsorával. Fábry visszatér a köztévéhez humorbonbonjaival, gázsiját harmadolták, de legalább azt csinál, amit akar. Hónapokig tartó egyeztetések után az érintettek pénteken tartottak sajtótájékoztatót, ahol Fábry jó kedéllyel válaszolt még a kényesebb, például az anyagiakat érintő kérdésekre is.

Akik az Esti Showderben leginkább Fábry Sándort szerették, azok örülni fognak, mert egészen új formában (főként sajátos stand up comedy stílusban) tér vissza a képernyőre a showman. A Fábry címre keresztelt műsornak már a neve is mutatja: itt minden Fábryról szól majd. Igazi "one man show" lesz 70 percben, a köztévé ígérete szerint a nézők több Fábryra és kevesebb Esti Showderre számíthatnak, de azért megmarad pár régi, ismerős elem (úgymint a Dizájn Center vagy Tüdő, az erőcsávó).

Az első adás február 2-án 21 órától látható az m1 műsorán, ahol ezután minden második csütörtökön veszi birtokba az esti sávot. Fábry több mint tíz év után tér vissza a köztévé képernyőjére - és hogy mennyiért? A szórakoztatás adásonként 15-18 millió forintba kerül, azaz kétéves szerződése alatt minimum 600 millió forint közpénzt fizet Sanyinak az MTVA.

"A saját fizetésem természetesen nem ennyi, a kereskedelmi tévénél keresettnek kevesebb, mint egyharmada. Persze ehhez jön még némi produceri gázsi is" - árulta el Fábry, a showman ugyanis saját műsorának producere lett, így alapvetően szabad kezet kapott az új csatornától, de a gyártásban társproducerként részt vesz korábbi főnöke, Kovács Kristóf is.

"Tizenhárom évet egy nézettségi követelményrendszerben töltöttem, és persze nem vagyok naiv, tisztában vagyok azzal, hogy a csatorna azt várja tőlem, hogy a kis híján nullánál stagnáló nézettségi görbe főnix madárként szárnyaljon, de azért örülök, hogy végre nem kell bizonyos emberekkel leülnöm arról beszélgetni, hogy ki is az a Bereményi Géza" - magyarázta a közszolgálatban való munka előnyét Fábry.

"Tőlem kérhet dolgokat a főnökség, de nem utasíthat, mert azt nehezen viselem" - közölte a humorista, hozzátéve, hogy tisztában van vele: a közszolgálatiság követelményeinek eleget kell tennie. Arra is kitért, hogyan sikerült elszakadnia az RTL Klubtól. "A lehető legharmonikusabb módon váltunk el, olyannyira, hogy Kolosi Péter programigazgatóval azóta is háromnaponta beszélek. Mondtam is neki viccesen, ha finanszírozási problémák adódnak, lehet, hogy egy év múlva ott fogok térdelni a küszöbén" - nevetett a showman arra utalva, hogy korábbi köztévés szereplésének anyagi gondok vetettek véget.

Fábry az új produkciót színházi körülmények között, a Millenáris Teátrumban, fizető közönség előtt készíti (a díszlet egy pesti bérházat és környezetét formázza majd), a stábba pedig több olyan embert is visszahívott, akiket korábban Kovács Kristóf kirúgott a Showder-produkcióból. "Az elbocsátások idején, nyáron mindenkit meghívtam a Hableány étterembe májgombóclevesre, kacsacombra, meg palacsintatébolyra. Nem váltunk el haraggal, az önálló gyártás miatt pedig számos régi munkatársat átvettem, bőséggel megfizetve őket" - árulta el a showman, aki ezúttal is remek csapattal dolgozik majd együtt, a műsorban felbukkan majd Szőke András, Badár Sándor és a fiatal komikus, Tóth Edu is.

Az eddig megszokott állandó zenekar helyett két-háromtagú, ütősökből és fúvósokból álló, adásonként változó komolyzenei és dzsesszformációk ellenpontozzák a poénokat, a showman ígéretei szerint ugyanakkor Bereményi Géza új dalait is megismerhetik a műsorból a nézők. Február elejétől tehát jön Tüdő, az erőcsávó, Ilonka néni, Lakatos Vendel, a Dizájn Center, míg a műsor második felében a humorista személyes vendégeivel is találkozhatnak a nézők. (Forrás: MTV, Bors, Blikk, Heti Válasz)

Tags: